Oslo Tinghus. Norges lover 1687-2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Justisministerens au pair, som ifølge UDI har jobbet for Jøran Kallmyrs familie siden august uten lovlig oppholdstillatelse, vurderer å klage på UDI-vedtaket.

Klagen er ferdigskrevet, og au pairen har den til gjennomlesning. Fristen til innlevering er fredag, opplyser au pairens advokat Ingvild Boe Hornburg til VG.

– Det er tre ukers klagefrist, men helligdag i dag, så fristen er i morgen, sier Hornburg.

Kallmyr (Frp) sier til Aftenposten at 9. mai var første gang familien fikk vite om avslaget. Au pairen fikk en dag på seg til å forlate Norge.

10. mai reiste hun til Filippinene, i stedet for å klage på vedtaket slik at hun kunne oppholde seg i Norge mens klagen ble behandlet.

– Hun ble helt fortvilet og tenkte at det beste hun kunne gjøre for å ikke havne i noe trøbbel, var å dra, sier Hornburg.

Til VG sier advokaten at hun har rådet au pairen til å klage.

Stridens kjerne dreier seg om hvorvidt au pairen utførte arbeid eller ikke hos familien Kallmyr i perioden fra 22. august til 12. oktober. Hun flyttet nemlig inn hos familien før hun hadde møtt opp for å levere dokumentasjon og søke om ny au pair-tillatelse hos politiet.

Kallmyr avviser at hun arbeidet hos dem i denne perioden og at hun kun oppholdt seg hos dem som gjest.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂