Justisminister Jøran Kallmyr har hatt en au pair som jobbet ulovlig for familien, sier kilder i UDI til Aftenposten. Alle medier slår saken opp, men leser man Aftenposten nøyere er den ikke så dramatisk som det kan virke som.

I august i fjor flyttet en filippinsk au pair inn hos daværende advokat Jøran Kallmyr og ektefellen Torunn Smedal Kallmyr. Utlendingsdirektoratet (UDI) ga henne imidlertid avslag på opphold, og hun fikk 9. mai én dags frist til å forlate landet. Hun klaget ikke på vedtaket og reiste hjem.

I slike tilfeller er det rutine at vertsfamilien ilegges en karantenetid før de kan ta inn en ny au pair.

«Utvisningssaken er ikke konkludert. Den aktuelle kvinnen har en tilsvarsfrist som ligger noen uker frem i tid. Spørsmålet om eventuelle reaksjoner overfor vertsfamilien er derfor heller ikke konkludert.»

Likevel fremstiller Aftenposten saken som om Kallmyr er tatt i ulovligheter. Det er vanskelig å finne dekning for en slik fremstilling i Aftenpostens egne opplysninger.

Justisminister Jøran Kallmyrs au pair måtte forlate landet 10. mai. UDI mener at hun har jobbet ulovlig for familien siden august i fjor.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂