Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen kom med et overraskende utspill midt i valgkampen: Venstre og Socialdemokratiet danner regjering med Dansk Folkeparti som støttespiller.

Det slår bena under tradisjonelle skillelinjer, men er et alternativ til dagens situasjon, der den blå blokk ser ut til å tape, men hvor leder av Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, har problemer på innvandringsfeltet.

Frederiksen har sagt at det ikke kommer på tale å følge Radikale Venstre og Alternativets politikk som i praksis er åpne grenser.

Mest overraskende er det at leder av Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, hilser forslaget velkommen.

Alt sammen lyder det som en god idé, siger Kristian Thulesen Dahl:

»Jeg har i mange år talt for, at Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti burde samarbejde tæt og undgå, at Liberal Alliance styrede skattepolitikken, og at de Radikae styrede udlændingepolitikken,« siger han til TV2 News og tilføjer:

»Der har jeg somme tider fået at vide, at det nærmest var at svigte det borgerlige Danmark, men kan jeg forstå, at det nu er okay at mene det, for nu foreslår Venstre det.«

 

 

 

 

Kjøp T-skjorten «gul vest» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.