Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix

Sjamanen Durek Verrett sier det vitner om uvitenhet når han ikke får lov til å holde foredrag i St. Petri kirke i Stavanger sammen med prinsesse Märtha Louise.

Biskopen i Stavanger har besluttet at prinsessen og sjamanen likevel ikke får holde foredraget i St. Petri kirke som planlagt mandag 20. mai.

Ut fra sitt tilsyn med bruk av kirkene, gir Stavanger biskop menigheten pålegg om å oppheve utleievedtaket.

– Informasjonen biskopen legger til grunn for avgjørelsen, er basert på hjemmesiden til Durek Verrett, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tove Marie Sortland i Stavanger bispedømme til NTB.

– Jeg har sagt at menighetsrådet går tilbake på avtalen, sier biskop Anne Lise Ådnøy til TV 2.

Prinsesse Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen opplyser at arrangementet flyttet til Clarion Hotel i Stavanger, ifølge Nettavisen.

– Uvitenhet

Verrett sier til TV 2 at han er skuffet over avgjørelsen:

– Hvem som helst kan skrive hva som helst på nettet, si at jeg sa noe, og få folk til å tro på det. Det blir bare rot. Jeg er svært skuffet. Jeg skulle gjerne vært der sammen med biskopen i kirken og snakke om kjærligheten i religionen. Jeg har gått på kristne skoler, jeg har studert kristendom. Det vitner om uvitenhet at jeg ikke får lov til å snakke i kirken på grunn av sladder, sier sjamanen i et intervju på TV 2.

Ikke planlagt samtale med biskopen

Ifølge Sortland skulle Verrett ha en samtale med dialogprest Silje Trym Mathiassen.

– Det har aldri vært planlagt noen samtale med biskopen, sier hun til NTB.

Prinsessen og sjamanen skal ut på en foredragsturné om selvrealisering som starter i København søndag. Deretter bærer det videre til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad neste uke.

– Ikke i kirkerom

I Stavanger skulle arrangementet blitt holdt i St. Petri kirke mandag, noe som har høstet kritikk fra flere hold.

Onsdag ettermiddag sendte biskopen i Stavanger ut en pressemelding der det bekreftes at biskopen har sendt brev til Domkirken og St. Petri menighetsråd med pålegg om å oppheve vedtaket om utleie av St. Petri kirke til dette arrangementet.

– Det er de siste dagene kommet fram nye opplysninger i mediene om Durek Verrett og hans virksomhet. Stavanger biskop legger til grunn at arrangementet derfor ikke kan finne sted i et kirkerom, står det i brevet.

Onsdag ettermiddag lå billetter til arrangementet i kirken fortsatt ute for salg.

Det er foreløpig ikke kjent om arrangementet flyttes til et annet lokale.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂