Filmprodusenten Harvey Weinstein sammen med sine advokater Ronald S. Sullivan Jr., Jose Baez og Benjamin Brafman under en høring i New York State Supreme Court den 25. januar 2019. Foto: Steven Hirsch / Reuters / Scanpix.

Etter en rekke avsløringer om seksuelle overgrep er det klart for rettsak mot Hollywood-mogul Harvey Weinstein. Som alle andre tiltalte har han selvsagt krav på en forsvarer. Jusstudentene ved Harvard liker derimot ikke at en av deres lærere tar forsvarerjobben, og har fått læreren sparket.

«Veritas», eller «sannhet» på latin, er Harvard Universitys slagord. Universitet ble grunnlagt allerede i 1636, og er den eldste institusjonen for høyere utdannelse i USA. Dets juridiske fakultet, Harvard Law School, regnes for å være det fremste i landet.

Nå er det derimot ikke mye «sannhet» igjen på Harvard, etter at det ble kjent at universitetsledelsen sparker en av fakultetslederne fordi han er forsvarer for Harvey Weinstein. Årsak: Press fra jus-studentene fordi de følte seg usikre. New York Times skriver:

The professor, Ronald S. Sullivan Jr., and his wife, Stephanie Robinson, who is a lecturer at the law school, have been the faculty deans of Winthrop House, one of Harvard’s residential houses for undergraduate students, since 2009. They were the first African-American faculty deans in Harvard’s history.

Dekanus Sullivan er den første svarte som innehar en slik stilling ved Harvard. I tråd med en rettsstats helt grunnleggende prinsipper har han vært forsvarer for både trippelmordere og terrorister uten at det tidligere er blitt holdt mot ham

Mr. Sullivan has represented other controversial clients, including Aaron Hernandez, the former New England Patriots player, when he was tried for double murder, and the family of Usaamah Rahim, a man, shot by the Boston police, who had been accused of being a terrorist.

Mr. Sullivan also represented the family of Michael Brown, a man killed by the police in Missouri, in bringing a wrongful-death suit against the City of Ferguson; the family ultimately received a reported $1.5 million settlement.

He has specialized in overturning wrongful convictions.

Men når han nå skal forsvare Harvey Weinstein, ble det altså for mye for studentene ved verdens mest prestisjefylte advokatskole. «Hvilken side er du på?» spør studentene og krever hans avgang. Den fikk de. Harvards ledelse fjerner ham nå fra stillingen.

Dette er komplett galskap.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂