Overvåknings­bilde av en av de mistenkte selvmordsbomberne på Sri Lanka, som går med en ryggsekk i Nagombo 21. april 2019. Stillbilde: Siyatha News / Reuters / Scanpix.

To av de ni selvmords­bomberne som gjennom­førte terror­angrepene på Sri Lanka 1. påskedag, var sønner av en velstående forretnings­mann ved navn Mohamed Ibrahim, og det var en av hans sviger­døtre som sprengte seg i luften da politiet gikk til aksjon mot en bolig i Colombo.

Åtte av de ni er blitt identifisert, skriver Washington Post.

Sixty people have been arrested in connection with the attacks on churches and hotels, including Mohamed Ibrahim, a wealthy businessman who imported spices and owned the home in Colombo’s Dematagoda neighborhood where the police conducted a raid on Sunday.

Two of his sons were suicide bombers, and it was his daughter-in-law who triggered explosives when police officers came to the house.

En velstående familie stod med andre ord helt sentralt i terroren, som så langt har krevd 359 dødsofre. En tredje sønn er blitt arrestert sammen med faren, skriver Corriere della Seras etterretningsanalytiker Guido Olimpio. En fjerde sønn på frifot er ettersøkt.

I likhet med noen av 11. september-jihadistene bestod også denne terrorgruppen av velutdannede personer:

Ruwan Wijewardene, the state minister for defense, told reporters that the bombers used two safe houses in Colombo and Negombo. They came from middle-class and upper-class backgrounds, he said, and some were “quite well-educated people.” One of them had studied in Britain and Australia.

Terrorgruppen viser seg å ha vært en splintergruppe av NTJ:

Wijewardene said the bombers had split from the National Thowheed Jamaath, an obscure Islamist extremist group based in the eastern part of the country. The leader of the splinter group, a man known as Zaharn Hashim, carried out the suicide attack on Colombo’s Shangri-La hotel.

Forbindelser til IS er konstatert, men disse er fremdeles under etterforskning.

Zaharn Hashims bror Rilwan Hashim skal ifølge Olimpio ha hatt forbindelser til mange fra Sri Lanka og Maldivene som hadde sluttet seg til den islamske staten i Syria.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂