Myndighetene ble advart om hvem som kom til å gjennomføre terror mot kristne i påsken, men foretok seg intet. Det reiser noen meget ubehagelige spørsmål om unnlatelse og ansvar.

Myndighetene fikk nye advarsler lørdag kveld og så sent som to timer før angrepene.

Indian intelligence officers contacted their Sri Lankan counterparts two hours before the first attack to warn of a specific threat on churches, one Sri Lankan defense source and an Indian government source said.

Another Sri Lankan defense source said a warning came “hours before” the first strike.

One of the Sri Lankan sources said a warning was also sent by the Indians on Saturday night. The Indian government source said similar messages had been given to Sri Lankan intelligence agents on April 4 and April 20.

Exclusive: Sri Lanka warned of threat hours before suicide attacks – sources

 

IS’ nyhetsbyrå Amaq sendte ut en melding om at det var deres folk som sto bak massemyrderiene på Sri Lanka første påskedag.

 The Islamic State claimed responsibility on Tuesday for the Easter Sunday bombings at churches and hotels in Sri Lanka that killed more than 300 people. The group’s Amaq news agency called the bombers “Islamic State fighters.”

Samtidig sa en juniorstatsråd at massakren var en hevn for massakren på 50 muslimer under fredagsbønn i to moskeer på New Zealand.

• A government official said the bombings were retaliation for the killing of 50 people last month at mosques in New Zealand, but he did not offer any evidence for the claim. He said they were carried out by two Islamist extremist groups.

At IS står bak passer inn i teorien om at angrepene var for profesjonelt utført til at lokale krefter hadde klart det alene.

Den mest sjokkerende nyheten er likevel at myndighetene fikk konkret varsel 11 dager før terroen om hvilke personer de burde se opp for. Det viser brevet som rikspolitisjefen sendte til sine underordnede.

Det er dansk TV2 som har oversatt brevet, som viser at sri lankesisk politi holdt disse menneskene under overvåking:

Udenlandske efterretninger har informeret om, at Mohammed Cassim Mohamed Zaharan, også kendt som Zaharan Hashmi, lederen af National Thawhith Jamaan, og hans følgere planlægger selvmordsangreb mod dette land. Ifølge meldingerne kan angrebene blive rettet mod katolske kirker og den indiske højkommission i Colombo. (Den modtagne information fremgår af bilag A).

Den foreløbige efterforskning af meldingerne har afsløret, de følgende mange personer er indblandet i dette foretagende.

Der er modtaget information om, at personer kendt som Zaharan Hashmi og Shahid i øjeblikket skjuler sig i Oluvil i Akkaraipattu-regionen efter episoderne, hvor religiøse statuer i Mawanella blev ødelagt 26. december 2018.

En person kendt som Rilwan er identificeret som Zaharans yngre bror og den primære hverver af følgere til Zaharan – ved navnet Mohamed Cassim Mohammed Rilwan [personnummer udeladt] og bosiddende på [adresse udeladt] i Kattankudy politikreds.

Det er blevet konstateret, at denne person i øjeblikket skjuler sig efter et sammenstød mellem NTJ og andre religiøse organisationer i Kattankudy 10. marts 2018. Selv under sit skjul har han arbejdet på at tilføje følgere til Zaharan i Akkaraipattu, Kuliyapitiya, Puttalam, Mawanella og Thihariya, og han bor i øjeblikket i et hus tilhørende en af hans nære bekendtskaber i Oluvil-regionen.

Det er videre blevet konkluderet, at Rilwan om natten (tidsrummet 23.00-04.00) besøger sin kone og sit barn, der er bosiddende på [adresse udeladt].

En person kendt som Milhan har en konto på sociale medier under navnet Mohammed Milhan og interagerer med Zaharans konti. Det er blevet observeret, at han jævnligt har opdateret konti med hadefulde ytringer mod ikke-muslimer efter en kristen mands angreb mod muslimske moskeer i New Zealand 15. marts 2019.

Mohammed Milhan, som studerede ved Zahira-universitet i Kalmunai, benytter [telefonnummer udeladt], er glødende tilhænger af Zaharan og er blevet betagtet som en person, der besidder stort had mod ikke-troende.

Det er videre blevet registreret, at en tidligere soldat ved navn Bathurdeen Mohammed Mohideen, også kendt som Army Mohideen [personnummer udeladt], bor nær Anwer-moskeen i Kattankudy.

Selvom Zaharan ikke specifikt har bedt sine tilhængere direkte om at angribe katolske kirker eller den indiske højkommission, har han siden 2016 prædiket for sine følgere, at mord på ikke-troende er en af de mest ædle, religiøse mål, og at islam bør udbredes gennem sådanne gerninger.

Yderst fortrolige efterforskninger af ovenstående er i gang.

Opplysningene er så detaljerte at det reiser spørsmål om politiet bevisst unnlot å handle.

 

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.