Fra St. Anthony-kirken

Tallet på drepte og sårede på Sri Lanka har steget radikalt. Siste oppdatering er 207 døde.

Kirken St. Anthony’s Shrine i Colombo, St. Sebastian’s Church i Negombo like nord for hovedstaden og Zion Church i Batticaloa øst på øya er rammet. Videre er tre hoteller i den sentrale delen av Colombo rammet. Det dreier seg om femstjernershotellene Shangri La, Cinnamon Grand og Kingsbury, melder BBC.

Det er mistanke om at eksplosjonene i to av de tre kirkene ble utført av selvmordsbombere, ifølge tjenestepersonen.

Kraftige eksplosjoner

Alex Agieleson, som var nær St. Anthony’s Shrine i hovedstaden, sier bygninger rundt kirken ristet som følge av eksplosjonen. Et stort antall sårede ble fraktet bort i ambulanser, forteller han.

St. Sebastian’s Church i Negombo har på sin Facebook-side lagt ut bilder som viser ødelagte vegger. Taket er blåst bort, og dører og vinduer slått ut.

Advarsel

Landets øverste politisjef hadde ti dager i forveien sendt ut nasjonalt varsel om risiko for mulige selvmordsangrep, ifølge dokumenter som AFP har fått tilgang til.

– Utenlandsk etterretning har meldt at NTJ (National Thowheeth Jama’ath) planlegger å gjennomføre selvmordsangrep mot viktige kirker og den indiske ambassaden i Colombo, het det i varselet.

NTJ er en radikal muslimsk gruppe på Sri Lanka som fikk oppmerksomhet i fjor da den ble koblet til ødeleggelse av buddhist-statuer. (…)

Om lag 10 prosent av landets befolkning er muslimer og rundt 6 prosent er kristne. Resten er i hovedsak buddhister. (NTB)

 

 

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂