Sakset/Fra hofta

Bildet: Calmeyersgate i Oslo – Google Maps

Mandag kveld meldte politiet i Oslo om at det var slagsmål mellom flere personer i Calmeyers gate i Oslo sentrum. Det skal ha blitt brukt machete, belter og slagvåpen. Politiet måtte rykke ut med flere patruljer og rapporterte at flere av personene var aggressive mot politiet. Ingen ble pågrepet.

En slik melding fra politiet blir registrert med to notiser i VGs nyhetsdøgn, men ikke et pip hos NTB. Hvordan skal vanlige folk få vite hva som foregår i landets hovedstad? Skal de måtte lete med lys og lykte etter informasjonen? Eller forventes det nå at publikum selv følger politiet på Twitter for å holde seg oppdatert?

Selv ikke politiet legger ut meldinger om alt som skjer. Man kunne nesten få inntrykk av at alt var bare fryd og gammen og at osloborgerne kun var opptatte med å sykle eller kjøre el-sparkesykler om dagen. Været er sikkert fint også. Og det er påske. Og nordmenn går litt mindre på ski, kan SSB fortelle. Det er så mange nyheter å velge i.

Denne nyheten om PST og krav om nynorsk valgte NTB å videreformidle. Men altså ikke masseslagsmål i Oslos gater med machete, belter og slagvåpen.

PST langt under kravet for nynorsk

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) gikk fra 28,6 prosent nynorsk i 2017 til 1,6 prosent i 2018. Skuffende, mener Språkrådet – og PST beklager.

 

«Svenske tilstander» skjedde ikke over natten i Sverige heller. Document dokumenterer utviklingen i Norge. Støtt oss.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.