Fellesforbundets leder Jørn Eggum er også sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet. Han lyktes ikke i å avverge at partiet nå sier nei til utredning av oljevirksomhet i hele Lofoten, Vesterålen og Senja.

Aps nye kurs om LoVeSe dømmes nord og ned av Fellesforbund-leder og sentralstyremedlem Jørn Eggum. – Dette er symbolpolitikk på sitt verste, sier han.

– Jeg er ikke bare litt skuffa, jeg er jævla skuffa, sier Eggum til NTB, like etter at det ble klart at Arbeiderpartiet legger bort oljekompromisset fra 2017.

– Det er helt unødvendig å gjøre det, for det får ikke noen materiell betydning når du har en borgerlig regjering som styrer på at det ikke skal være konsekvensutredning. Men vi har et partiprogram som varer i fire år. At vi skal gå inn og endre det midtveis i perioden, syns jeg ikke noen ting om, sier Eggum.

Han mener forslaget om å skjerme Lofoten, Vesterålen og Senja har satt i gang prosesser som har utløst flere forslag om å stramme inn for oljenæringen, blant annet å sette en sluttdato og endre rammevilkårene.

– Så skritt for skritt så blir dette området tauet inn, sier han.

Han mener vedtaket gjør det vanskeligere for Fellesforbundets medlemmer og tillitsvalgte ute i bedriftene. Han har tidligere advart om at Ap kan miste medlemmer om de går inn for å droppe konsekvensutredning.

Nå sier han:

– Det kan være folk er skuffet som meg, men så bretter vi opp ermene og slåss for sosialdemokratiet videre.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.