Nytt

SVs Karin Andersen spør hvorfor det ikke var politifolk på stedet som oppdaget og kunne hindret at noen tente på justisminister Tor Mikkel Waras bil.

I kjølvannet av branntilløpet i justisministerens bil natt til søndag, vil SV-veteranen ha svar på hvordan Frp-statsrådens sikkerhet blir ivaretatt, skriver VG. Hun spør blant annet om det var kameraer på stedet som fanget opp hvem som står bak den seneste trusselhendelsen ved Waras hus.

– Jeg er veldig overrasket over at justisministeren ikke har skikkelig politibeskyttelse. Det er helt utrolig for meg. Nå har hans hjem vært utsatt for forskjellige typer angrep gang på gang. Men tilsynelatende er ingen tiltak eller sikring satt i gang. Hva er forklaringen, når saken er så alvorlig som dette? spør Andersen.

Hun understreker at hun ikke er politi, men stiller spørsmål til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Oslo politidistrikt og Justisdepartementet.

– Det er helt merkelig at dette kan skje om igjen og om igjen, sier Andersen. Hun er en av flere politikere som har reagert etter helgens bilbrann.

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST sier de ikke kan kommentere sikkerhetstiltak mot norske myndighetspersoner. Derfor kan han ikke svare på spørsmål om vaktholdet ved huset.