PST har ennå ingen konkrete mistenkte etter hendelsene som er knyttet til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), ifølge PST-sjef Benedicte Bjørnland.

– Vi etterforsker disse hendelsene som vår høyeste prioritet, understreker Bjørnland overfor NTB.

Når det gjelder sikkerhetstiltakene rundt justisministeren og hans familie ønsker Bjørnland ikke å kommentere detaljene rundt dette, men sier det i hovedsak er Oslo politidistrikts anliggende.

– Vi har nærsikringen i form av livvaktsbeskyttelse, og utover det eies tiltakene av Oslo politidistrikt, sier hun.

Det er PST som har ansvaret for sikkerheten til justisminister Wara, mens politiet har ansvaret for familien hans.

Visepolitimester Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt erkjenner at politiet gjerne skulle vært foruten hendelsen i helgen, der Waras bil ble satt i brann.

– Vi har nå styrket vaktholdet. Utover det har dette vært en løpende vurdering av hva som er gode og relevante tiltak, men det står ikke på ressursene. Vi gjør en fortløpende vurdering av situasjonen, trusselbildet og relevante tiltak vi iverksetter. Det ligger i sakens natur at vi ikke kommenterer akkurat hvilken type tiltak. Noen kan være synlige og andre kan være mer skjulte, sier Vandvik til NTB.

Justis- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara har de siste månedene opplevd en rekke ubehagelige episoder utenfor sitt hjem. I desember i fjor ble det tegnet hakekors og skrevet ordet «rasist» på hus og bil, i januar var det et branntilløp i søppelkassen og i februar ble politiets bombegruppe tilkalt for å undersøke en mistenkelig gjenstand.

4. mars rykket bombegruppa ut på nytt etter funn av et truende brev, og natt til søndag ble bilen påsatt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂