Nytt

Justisminister Wara kommer hjem fra jobb etter angrepet mot familiens hjem i desember.

Brannen i bilen utenfor huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) er fanget opp på bilder, etter det NRK kjenner til.

Natt til søndag ble bilen til justisminister Tor Mikkel Wara satt i brann. Bilen sto parkert ved familiens hus på Oslos vestkant. Dette var den femte truende hendelsen rettet mot justisministeren siden desember.

Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er det naturlig å se brannen i sammenheng med tidligere trusler, og politiet holdt vakt utenfor huset hele søndag. Ingen er mistenkt og ingen er pågrepet i saken.

Huset er kameraovervåket og etter det NRK vet eksisterer det bilder der åpne flammer er synlige på eller i bilen. NRK skriver at de ikke vet om det er fanget opp bilder av noen personer på stedet.

Politiet ble varslet av en forbipasserende klokken 1.41 natt til søndag, og brannen ble raskt slukket.

PST opplyser i en pressemelding at de siden desember 2018 har etterforsket flere alvorlige hendelser rettet mot justisministeren og hans familie.

– Vi etterforsker bredt, og ønsker ikke å spesifisere enkelte hypoteser som mer aktuelle enn andre slik etterforskningen står nå. Foreløpig har vi ingen mistenkte i saken, opplyser PST.

De som står bak hendelsene utenfor Waras bolig risikerer inntil ti års fengsel.

 

Les også