Tavle

Tanken på en utmeldelse av EU uten noen avtale må fortone seg adskillig mer forlokkende for mange briter onsdag, etter at EU-president Donald Tusk gav uttrykk for at det finnes en egen plass i helvete for tilhengere av Brexit som ikke har tenkt i detalj på hvordan utmeldelsen skal foregå.

Men var det ikke Trump som var styggest i munnen?

Den overbærenheten man måtte ha vist overfor det som kunne ha vært et dårlig forsøk på humor fra EU-presidentens side, forsvant trolig idet Irlands statsminister Leo Varadkar etter en pressekonferanse vitset med Tusk om sistnevntes uttalelse fremfor et kamera som fremdeles var åpent.

Det er journalisten Georg von Harrach som på Twitter bringer opplysningen om de to herrenes muntre passiar:

De kommer til å gi deg et forferdelig bråk, sier Varadkar til Tusk, som leende bekrefter den irske statsministerens spådom med dårlig skjult adresse til Storbritannias forventede reaksjon på kommentaren om plassen i helvete.

Utsiktene til å forlate det mafiøse ormebolet som EU åpenbart er blitt, må være verdt risikoen – neppe en avskrekkende sådan – for en midlertidig økonomisk tilbakegang. Selvrespekten og uavhengigheten har ingen pris, og det er igjen verdt å minne om at mennesket ikke lever av brød alene.

Men i den grad irene lever av eksport av kjøtt og meieriprodukter til Storbritannia, er det lett å tenke seg at latteren blir sittende fast i halsen.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!