Time kirke , Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 3.0-lisensen. Foto: Jarle Vines.

En fullsatt kirke på Jæren tok mandag et siste farvel med Maren Ueland. Den 28 år gamle studenten som ble drept i Marokko i fjor, ble bisatt fra Time kirke.

Blant dem som var til stede var helseminister Bent Høie (H), som talte på vegne av regjeringen, og Marokkos ambassadør til Norge, Lamia Radi. Rundt 40 studenter som gikk sammen med avdøde på Universitetet i Sørøst-Norge, var også kommet til bisettelsen.

– Det er en uvirkelig sak, det som har skjedd. Det er en veldig trist sak. Det har vært en tung tid for alle, men aller mest for familien, sier ordfører Reinert Kverneland (H) i Time kommune til NTB.

Kommunen har gjort det den kan for å følge opp familien slik som de måtte ønske. I tillegg har den gitt tilbud til ungdom i skoleverket og på helsestasjon om de har hatt behov for å snakke med noen.

– Fakkeltoget vårt viste at det var stor oppslutning om det. Lokalsamfunnet har vist medfølelse og omtanke for familien, sier han.

Maren Uelands søster leste minneord fulgt av Brynes sogneprest Stein Ødegård som leste minneord på vegne av familien. Vamp-vokalist Jan Ingvar Toft sang blant annet «Hvem kan seile foruten vind».

Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen studerte sammen og var på ferie i Marokko da de ble drept før jul. Det ble funnet drept i Atlasfjellene mandag 17. desember.

Louisa Vesterager Jespersen ble bisatt fra Fonnesbæk kirke på Jylland sist lørdag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.