Nytt

Kirsten Gillibrand varslet tirsdag at hun stiller opp til nominasjonskampen for å bli Demokratenes kandidat i 2020.

Gillibrand er senator fra New York. Hun forsøkte å bli statsadvokat, som er et politisk embete. Under valgkampen gikk hun inn for å legge ned grensepolitiet ICE. Dvs at hun tilhører den nye venstrefløyen blant Demokratene, sammen med Alexandria Ocasio-Cortez.

Gillibrand har også vært aktiv i metoo-bevegelsen. Samtidig kom det frem bilder av henne sammen med Harvey Weinstein.

Da Gillibrand i høst gikk god for Christine Blasey Ford og hennes anklager mot Brett Kavanaugh, var det en del som så selvmotsigelser.

 

– Jeg tror på rett og galt, og at det som er galt, vinner når vi ikke gjør noe. Nå er tiden for å heve våre stemmer, skriver hun.

Gillibrand skal med det først stille i Demokratenes folksomme primærvalg, som allerede rommer flere titalls kandidater. Tidligere president Barack Obamas boligminister Julian Castro kastet seg på i Demokratenes nominasjonskamp lørdag. Tidligere har demokratene Tulsi Gabbard og Elizabeth Warren også kastet seg på.

Gillibrand ble i 2009 tatt i ed som senator fra New York av daværende visepresident Joe Biden. Hun overtok et sete som ble forlatt av Hillary Clinton.

Gillibrand ble gjenvalgt i både 2012 og 2018. Hun har de siste årene engasjert seg i metoo-bevegelsen og kampen mot seksuell trakassering og overgrep. Hun har også vært en forkjemper for styrket foreldrepermisjon.

– Jeg skal kjempe for andres barn like hardt som jeg ville kjempet for mine egne, sier senatoren, som er mor til to barn. (NTB)