Innsettelsen av Trump 20. januar 2017. Nå vil etter alt å dømme Biden bli Trumps utfordrer. Men sikkert er det ikke. Biden viser tegn på demens og anklagene om overgrep mot en i hans stab som senator, drar heller ikke opp. Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix

Som første delstat i USA avlyser New York det planlagte nominasjonsvalget i juni på grunn av koronapandemien.

Mange andre delstater har enten utsatt sine nominasjonsvalg eller besluttet å gjennomføre det med stemmegivning via posten.

Men valgkommisjonen i New York, som tidligere denne måneden enstemmig stemte for å stryke Bernie Sanders fra listen etter at han trakk seg fra Demokratenes nominasjonskamp, har nå valgt å avlyse nominasjonsvalget helt.

Med Sanders ute av kampen, står Joe Biden igjen som Demokratenes eneste kandidat, og han blir etter alle solemerker den som skal utfordre Donald Trump i presidentvalget i november.

New York-guvernør Andrew Cuomo sa på sin daglige pressekonferanse mandag at han ikke vil stille spørsmål ved valgkommisjonens beslutning.

New York er den delstaten i USA som er hardest rammet av koronapandemien. Delstaten hadde allerede utsatt Demokratenes nominasjonsvalg fra 28. april til 23. juni på grunn av pandemien.




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.