Tysk sikkerhetstjeneste (BfV) trapper opp overvåkingen av det ytterliggående høyrepartiet Alternativ for Tyskland (AfD) og dets medlemmer.

BfV har de siste månedene overvåket AfD og ifølge Der Spiegel og Tagesspiegel kartlagt medlemmenes offentlige ytringer og eventuelle tilknytning til ekstreme grupper.

Sikkerhetstjenestens sjef Thomas Haldenwang har varslet pressekonferanse tirsdag ettermiddag der han vil redegjøre for hvilke tiltak som er satt i verk rundt landets tredje største parti.

AfD har beveget seg lenger og lenger til høyre siden det ble dannet i 2013, noe som har fått flere ledende medlemmer til å takke for seg.

I november lovet partiledelsen å rydde opp i egne rekker. Partileder Jörg Meuthen oppfordret medlemmer med antidemokratiske holdninger til å forlate partiet frivillig og truet ellers med eksklusjoner.

Partiledelsen utarbeidet samtidig en liste over organisasjoner medlemmene bør holde seg unna, blant dem den sterkt høyreorienterte populistbevegelsen Pro Chemnitz.

En del av AfDs ungdomsorganisasjon, Junge Alternative, ble oppløst etter at BfV etter å ha overvåket dem slo fast at flere av medlemmene hadde tilknytning til nynazistiske miljøer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.