Leder av Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt, sier det er urimelig at partiet nektes innflytelse ved dannelsen av ny regering. Han vil ikke stemme på Löfven onsdag.

– Att säga att vi ska ha noll inflytande – vi tar inte det. Det går inte, säger han om de nuvarande premisserna.

Dermed har ikke S, MP, C og L flertall.

Sjöstedt opplyser at han meddelte dette budskapet til Riksdagens talmann Andreas Norlén under et møte mandag formiddag.

– Da får han foreslå Ulf Kristersson i steden, sier Vänsterparti-lederen.

– Sånn som situasjonen er nå, når det gjelder å forsøke å dytte oss ut fra å ha normal politisk innflytelse, så er vi ikke der. Vi ser derfor etter veier framover. Vi kommer til å bruke de kommende dagene på å finne løsninger, noe jeg er overbevist om at Löfven også vil ha, fortsetter Sjöstedt.

– Hvis situasjonen ikke endrer seg, kommer ikke vi til å kunne stemme gult, det går ikke, sier Sjöstedt, med henvisning til forslaget som ligger på bordet om et samarbeid mellom Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna og Centern.

Riksdagen skal etter planen holde en ny statsministeravstemning onsdag, over fem måneder etter valget. (NTB)

Sjöstedt sier partiet ikke kan gå med på at de skal støtte en ny koalisjon, men samtidig være hindret i å ha innflytelse gjennom en egen klausul.

Den kamelen klarer ikke Vänsterpartiet å svelge. Samtidig ønsker de et samarbeid med Löfven og ham som statsminister.

”Vårt mål är inte nyval. Vårt mål är att lösa detta i samtal med Stefan Löfven.”

Annie Lööf har satt en pistol mot Sjöstedts hode: Hvis V. stemmer nei til en ny regjering vil de åpne for å slippe SD til som støtteparti for Moderaterna og Kristdemokraterna.

Det er en utpressing som Vänsterpartiet ikke kan finne seg i.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.