Stillbilde fra filmen «Panic room».

Nesten hver femte norske bolig har innbrudds- og brannalarm, men noen ønsker mer sikkerhet. SpyShop sier de har levert over 50 panikkrom.

Bortføringssaken på Lørenskog har løftet sikkerhetstenkning opp i folks bevissthet det siste døgnet, men allerede før dette, var det enkelte nordmenn som tenkte mer på personlig sikkerhet enn andre, skriver Finansavisen. Noen bygger såkalte panikkrom der de kan søke tilflukt i tilfelle de blir angrepet eller det er inntrengere i huset. De mest avanserte rommene beskytter mot gassangrep.

– Vi har levert mer enn 50 panikkrom til privatboliger i Norge over mange år, sier Frode Olafsen, eier av SpyShop, som leverer sikkerhetsprodukter og -tjenester landet rundt.

– Vi har ulike sikkerhetsnivåer, hvor det enkleste er et alarmsystem med innebygd kamera. Usynlige lasergjerder trigger en alarm dersom noen tar seg inn på eiendommen, mens en spesiell film på vinduer kan gjøre vinduene umulig å trenge gjennom, forklarer Olafsen. De vanligste panikkrommene koster mellom 50.000 og 100.000 kroner.

Olafsen sier bortføring er et tema enkelte av hans kunder er opptatt av.

Onsdag ble det kjent at Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog den 31. oktober. Det er fremsatt krav om løsepenger for kvinnen, som er gift med investor Tom Hagen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.