Det er tett på jul, men redaksjonen følte det har skjedd så mye denne høsten at vi har behov for å oppsummere. Vi bindes inn i et internasjonalt system, som våre politikere kaller «forpliktelser». Men dette ordet synes å ha en annen betydning enn før. Da hadde det klang av plikt og ansvar. Nå er det noe myndighetene inngår på våre vegne som vi ikke aner konsekvensen av.

Det er denne følelsen av å bli lokket/lurt med fagre løfter, en gang for mange, som har fått folk til å reagere på Marrakesh-avtalen.

I våres var det ACER, den ble vi også forsikret det ikke var noen grunn til å reagere på.

I dag underskrives enda en pakt i FNs Hovedforsamling, denne gang om flyktninger. Det EU ikke har klart å få til innenfor unionen, vil de nå gjennomføre via FN.

Vi skal snakke om hva som driver disse prosessene og hva vi kan gjøre med dem. Stadig flere oppdager og forstår at vår suverenitet blir en illusjon med så sterke bindinger.

Sted: Seniorsenteret Majorstua

Dørene åpner kl 1800, og det blir anledning til å kjøpe bøker til jul med rabatt

Selve møtet begynner 1900

kr 100 i inngangspenger

Meld deg på til redaksjonen@document.no

og merk brevet møte 18.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂