Nytt

Likene av de to kvinnelige turistene ble funnet mandag morgen i Al Haouz provinsen i Marrakesh-Safi regionen i Atlas-fjellene, ifølge Morocco World News.

NTB melder:

En norsk og en dansk kvinne funnet døde med stikkskader i Marokko

En norsk og en dansk kvinne er funnet døde med stikkskader i en landsby i Atlas-fjellene i Marokko, ifølge landets innenriksdepartement.

Turistene ble funnet med voldsskader som var forårsaket av en skarp gjenstand, opplyser departementet i en uttalelse mandag.

En kriminaletterforskning er i gang, heter det videre.

Norske myndigheter ble mandag ettermiddag informert om hendelsen.

– Vi er i ferd med å undersøke saken. Vi håper å kunne vite mer i løpet av kvelden, sier pressevakt Ane Lunde i Utenriksdepartementet til NTB.

Morocco World News skriver at de kontaktet den danske og norske ambassaden for mer informasjon, men at de ikke fikk kontakt. Derimot kom de i kontakt med en turist i området for dødsfallene som fortalte at Toubkal Park var stengt på grunn av drapene. Toubkal-fjellet er det høyeste i Nord-Afrika og er et populært mål for turgåere.

Turisten forteller at deres egen guide må sjekke om de får lov til å fortsette turen mot Imil på tirsdag. Videre forteller han at den norske og danske kvinnen ikke hadde noen guide med seg og at de campet nær Club Alpin Français (CAF) ved foten av Toubkal. Han sa at ofrene skal ha blitt funnet med hodene avkappet, men hadde ingen mulighet til å få den informasjonen bekreftet.

“Our own guide has confirmed that he will need to check the status with the park authorities tomorrow morning, as we were due to trek in from Imlil tomorrow.”

The tourist said that the victims allegedly had no guide and that they were camping “somewhere near the Club Alpin Français (CAF) refuge at the base of Toubkal.”

The victims, he said, “allegedly were found decapitated, but I have no way of verifying the information.”

Den marokkanske avisen Assabah bekrefter drapene:

Franske aviser skriver om at volden er utført «à l’arme blanche» på nakken. Avisen Assabah skriver at det ble benyttet bayonett på hals/nakke.

Morrocoworldnews  Paris Match  Lepetitjournalmarocain

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.