Nytt

Syv utlendinger er pågrepet i Finland siktet for grov voldtekt mot ei jente i tiårsalderen. Overgrepene skal ha vedvart over flere måneder, melder flere finske medier.

Ifølge Hufvudstadsbladet handler det om syv menn i Oulu, også kjent som Uleåborg, nord i Finland. De ble onsdag pågrepet og siktet for grov voldtekt og grov seksuell utnytting av barn.

– Dette er virkelig en helt spesiell sak, sier Markus Kiiskinen i Oulu-politiet Til MTV Uutiset.

Politiet vil ikke oppgi jentas eksakte alder, men MTV og Hufvudstadsbladet skriver at hun er «bare litt over 10 år».

– Jeg kan si så mye at hun er definitivt mindreårig, sier Kiiskinen.

En av mennene skal være 38 år, de øvrige siktede er mellom 20 og 30 år. Ifølge politiet kan det finnes flere gjerningsmenn.

Overgrepene skal ha skjedd i private hjem, hovedsaklig i Oulu, sier Markus Kiiskinen til den statlige finske kringkasteren Yle.

Ifølge Kiiskinen skal overgrepene ha foregått under en periode på flere måneder, men han vil ikke gi flere detaljer om tidspunkter

Yle skriver at mennene er utenlandske. MTV Uutiset melder at jenta er finsk og at mennene er født i utlandet.

Til Helsingin Sanomat sier politiet at de siktede har ulike nasjonaliteter, og at de kjente hverandre fra før. Man presisererer også at det ikke dreier seg om en forbrytelse innen en familie. Hvordan mennene har kommet i kontakt med jenta er uklart.

– Jeg vil ikke si mer om etterforskningen siden det fortsatt kan finnes flere mistenkte, sier Kiiskinen.

Det finske nettstedet Kansalainen oppgir de siktedes navn (Document gjengir fornavnene): Rahmani, Yosefi, Mirzad, Mohamed, Humad, Ahmed og Mohamed.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!