Tavle

Det er for tiden knapt mulig å åpne en avis fra den tyskspråklige verden uten hele tiden å bli servert nye eksempler på utlendinger, gjerne asylsøkere, som begår grov kriminalitet. Et eksempel fra Østerrike er omtalt i Kronen Zeitung :

En 24 år gammel afghaner med avslått asylsøknad som var kjent for politiet på grunn av tidligere kriminalitet, begikk nylig et knivdrap i Innsbruck på en 21 år gammel mann fra Vorarlberg. Politiet mistenker at drapsmannen og hans offer var involvert i narkohandel.

Drapet i Innsbruck bringer tankene hen på dobbeltdrapet i Prinsens gate i Trondheim (du hadde allerede glemt det, ikke sant?). De involverte var afghanere, frivillige som arbeidet med asylsøkere hadde advart om at flere afghanere var tikkende bomber, og det ble funnet store pengebeløp på noen av de involverte.

Hvor mange afghanere i Europa er det egentlig som har kriminalitet som næringsvei?

«Krone» forteller også om en annen drapssak, denne gangen fra Wien: En 67 år gammel mann gikk spasertur med sin kone i den belastede bydelen Favoriten. De møtte fem unge menn av tyrkisk avstamning, og 67-åringen bad dem om å gi litt plass på fortauet.

En ordveksling utartet til en grov krangel, og de unge mennene gikk til angrep. Den eldre mannen ble sparket i magen og slo hodet mot fortauskanten. Hardt skadet ble han brakt til sykehus, hvor han døde etter noen uker.

Voldsmennene er identifisert takket være video-overvåkning, og to av dem er arrestert.

Straffeforfølgelsen til tross er det all grunn til å tro at folks lærdom av saker som denne er at de må vise stor aktsomhet for ikke å gjøre noe som kunne tenkes å komme i skade for å provosere unge tyrkere.

Slike forholdsregler gjør naturligvis at antallet voldssaker begrenses. Så kan både politi og politikere forsikre om at statistikkene ser pene ut, og at det meste egentlig er i orden, men at vi har noen «utfordringer».

Den daglige terroren i vanlige europeeres hjerter er det ingen som måler. Hva gjør den med folks liv?

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!