Nytt

Jonas Gahr Støres lokallag, Oslo Ap, deltar i demonstrasjonen sammen med blant annet Blitz, Kvinnefronten, og Kvinnegruppa Ottar foran Stortinget i Oslo i kveld. Skjermdump NRK

Fylkesleder Laila Eliassen i Vestfold KrF mener Aps deltakelse i en abortdemonstrasjon i Oslo viser at KrF bør gå inn i statsminister Erna Solbergs regjering.

Klokken 19 mandag kveld ble det ekstraordinære fylkesårsmøtet i Vestfold KrF sparket i gang. Under møtet skal partiet velge seks delegater i tillegg til fylkesleder Eliassen, som vil til høyre.

Hun håper at abortdemonstrasjonen i Oslo mandag, der Oslo Ap, AUF og Senterungdommen protesterte mot en eventuell endring i abortloven, vil få eventuelle tvilere over på blå side, skriver NRK.

Ifølge rikskringkasteren ligger det an til å bli jevnt om de øvrige delegatene fra Vestfold, ettersom fylkets lokallag er uenige om veivalget. I Sandefjord foretrekker de fleste å følge partileder Knut Arild Hareides råd om å søke samarbeid med Ap og Sp, mens i Horten er preferansen å gå inn i dagens borgerlige regjering.