Nytt

29 år gamle Kim Levengrond Yehezkel og 35 år gamle Ziv Hajbi ble begge skutt og drept av en palestiner søndag morgen. Kim Levengrond Yehezkel etterlater seg mann og ett barn og Ziv Hajbi etterlater seg tre barn.

De ble begge skutt og drept på Barkan Industrial Park nær byen Ariel. Industriparken har omlag 50% israelere og 50% palestinere ansatte. Gjerningsmannen var en palestiner som var ansatt som elektriker i selskapet Alon Group. Han bandt sine to ofre og skjøt dem på kloss hold, ifølge øyevitner.

The suspect, a 23-year-old Palestinian man from the northern West Bank, entered a factory where he was employed in the Barkan Industrial Park shortly before 8 a.m, armed with a locally produced Carlo-style submachine gun, according to army spokesperson Lt. Col. Jonathan Conricus.

Inside, he tied up and shot dead Yehezkel and Hajbi at close range, as well as wounding the third victim, according to eyewitnesses.

En annen arbeider ved fabrikken fortalte at terroristen også forsøkte å skyte ham. Arbeideren, som selv bar våpen, skjøt tilbake, men bommet.

A worker at the factory who was nearby told reporters that the terrorist also tried to shoot at him as he fled the scene. The worker, who carried a gun, fired back a shot at the gunman, but apparently missed. He said he recognized the suspect as an electrician who worked at the company.

Gjerningsmannen hadde ingen tidligere registrerte terroraktiviteter og var ikke forbundet med noen terrorgrupper, selv om flere av disse har applaudert drapene. Tidligere på dagen postet han på Facebook at han ventet på Allah.

Earlier in the day, he had posted on his Facebook page earlier in the day that he was “waiting for [Allah].”

Fra NTB:

Politiet opplyser til avisa Haaretz at gjerningsmannen er en tidligere ansatt ved fabrikken, og at motivet kan ha vært hevn fordi han fikk sparken. Kolleger av ofrene antyder i likhet med politiet at angrepet ble utført av en misfornøyd ansatt, og at det ikke var politisk motivert.

Her stikker gjerningsmannen av etter drapene

Kim Levengrond Yehezkel

TimesofIsrael

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!