Nytt

Farhad Jabar

Farhad Jabar var bare 15 da han drepte politimannen Curtis Cheng for IS i Sydney i 2015. Nå er medhjelperen Milad Atai (22) dømt til 38 års fengsel.

Jabar ble selv skutt og drept av politiet.

En annen medhjelper Raban Alou (20) fikk 44 år for å ha skaffet til veie drapsvåpenet. Retten fikk tidligere høre et opptak der Alou trøster broren til Jabar:

A recording of the alleged 4 October 2015 conversation was played on Thursday at a committal hearing for the group of men accused of aiding Farhad Jabar.

Atai var helt uten anger i retten.

Milad Atai (22) sa seg skyldig i å ha hjulpet Farhad Jabar (15), som skjøt og drepte Curtis Cheng utenfor politihovedkvarteret ved Parramatta i Sydney.

Høyesterettsdommer Peter Johnson i New South Wales fastslo at Atai var tilhenger av «ekstrem jihad» i flere måneder før angrepet. Han la til at Atai ikke har vist tegn til anger, og at gjentakelsesfaren er stor.

– Gjerningsmannen bruker nok en gang slagord fra voldelig jihad og sier han er fornøyd med sine handlinger, har en australsk avis sitert Johnson på.

Atai skal ha ledd og nektet å reise seg for retten under straffeutmålingen. Han hevet så pekefingeren i lufta, en gest som assosieres med IS.

Atai deltok i flere møter og lånte bort telefonen sin til angrepets hovedplanlegger, Raban Alou. Alou ble dømt til 44 år i fengsel.

De forsøkte begge å skaffe et IS-flagg og et skytevåpen til Jabar. Atai hjalp også Jabars søster med å reise til Syria. 15 år gamle Jabar ble skutt og drept av politiet under angrepet. (NTB)

Curtis Cheng killer ‘died for the sake of Allah’, said man who allegedly supplied gun

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.