Sakset/Fra hofta

Fir Vale Academy i Sheffield eksploderte i vold etter en slåsskamp mellom en somalisk jente og en jente fra Øst-Europa. Den somaliske jenta fikk under kampen sin hijab revet av av den hijabkledde jenta fra Øst-Europa. Dette ifølge andre barn ved skolen. De to jentenes eldre brødre ved skolen blandet seg så inn i jentenes slåsskamp og dette eskalerte helt til 150 elever gikk løs på hverandre og politiet med hundepatruljer måtte settes inn for å stanse den lokal krigen.

Amjad Yasin, 40, who runs a clothes store nearby, has two boys aged 13 and 14 at the school, said: “A Somali girl and an Eastern European girl were fighting and one of the girls’ headscarf was torn off.

Masseslagsmålet var et utslag av sterke spenninger ved den flerkulturelle skolen. Dagen før masseslagsmålet hadde det vært en «hendelse» mellom to hijabkledde jenter hvor også den ene hijaben ble revet av i kampens hete:

Taxisjåfør Arfan Abbas har to døtre ved skolen og forteller:

«The day before the riot there was an incident between a Yemeni girl and a Eastern European girl and her headscarf was ripped off. It all bubbled up again in the dining hall the next day and all hell broke loose. My daughters both said they didn’t want to go to school today but we got messages from the headteacher saying it was open as usual and there was nothing to worry about.»

En elev ble bitt av politihund. Det tok tre politibetjenter å få løs hunden.

Foreldre og andre var raskt på pletten og ville blande seg inn. Gatene rundt skolen var fulle av knuste flasker og biler. Vitner som passerte sa at det var fullt kaos både innenfor skoleområdet og utenfor:

Skolens løfte: «Elever skal forlate skolen velutdannede med selvtillit, trygge og ivrig klare til å legge ut på neste trinn i livet. Elevene er klare, respektfulle og trygge»

Fir Vale Academy, Sheffield: Our promise: pupils leave well-educated with self-esteem, confidence & an eager readiness to embark on their next steps”. Pupils are ready, respectful and safe.

Foreldreforeningen med rektor. Av 25 personer var det 14 som ikke ville delta på bildet.  

Den ferske rektoren hadde store planer og håp for skolen:

Outstanding? Oh dear…

The Sun

Hva vi så på Hersleb skole på Tøyen for litt siden er det samme problemet bare i miniatyr. Det vil bli større. Eller tror norske politikere fremdeles at VI er så mye bedre på integrering enn alle andre europeiske land? I så fall, hva er det vi gjør her som er så fantastisk? Så enestående at ingen andre har oppdaget det? Er det ingen som kan forske litt på dette? Det kunne bli en ny, norsk eksportvare etter vår avsluttede karriere som fredsmeklere i verden.

Les også: Hersleb skole på Tøyen får krisehjelp

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!