Sans for skjønnhet er en viktig del av hverdagen. Klassisk kunst hadde en sans for kvinnelig mykhet og uskyld som i dag er vanskelig å finne. Federico Zandomeneghi Girl with flowers (1894)

Det skjer en fullstendig nedsmelting på venstresiden, anført av Demokratene i USA. Et moralsk-politisk sammenbrudd. De har snudd på Michelle Obamas ord: Når de går lavt, går vi enda lavere. Det ser ikke ut til å være noen nedre grense.

Dette skaper ikke bare muligheter, men legger også et stort ansvar på høyresiden, som blir stående alene igjen i forsvaret av de verdier våre samfunn er bygget på. Det er allerede stemmer i USA som uttrykker bekymring for nedsmeltingen av Demokratene.

Tidligere har noen ønsket seg et tredje parti. I øyeblikket har USA bare ett. Selv om det finnes uenighet også innad blant Republikanerne, er ikke dette sunt.

Det samme gjelder Vest-Europa: Det er en fasade av mange pene ord. Skreller man disse vekk, er det ingenting igjen. Likevel pøses det på med enda mer av samme politikk, der grenseløs frihet er en fellesnevner.

Foreldre vet av bitter erfaring at dét ikke går, hverken for barn eller for samfunnet.

Vi kan oppsummere status med ordene som er blitt gjengangere i amerikansk politikk: Nothing there there. Bak fasaden er det ingenting.

Politikken må bygges opp igjen fra grunnen av. Derfor må høyresiden vite at det er den som må gå foran med et godt eksempel: Skal man få oppslutning, må man oppføre seg.

I gamle dager var det forskjell på helg og hverdag, på offentlig debatt og privat meningsutveksling, på dannet tale og rennesteinsspråk. Man bannet for eksempel ikke offentlig.

Alt dette har venstresiden revet ned, slik at vi nå hører banning overalt, fra alskens scener.

Gjør det noe? Ja, så absolutt! Vi har ikke lenger noen forskjell på høy og lav. Tradisjonelt har alle kulturer hatt dette: Noe er høyt, og noe står lavere. Men venstresiden har innbilt oss at alle slags forskjeller representerer noe negativt.

Dét er feil – og en stor løgn. Derfor reproduserer de nå forskjeller over en lav sko, og etterpå klager de i mediene over «forskjellssamfunnet». Det er til å bli kvalm av.

Slik kvinner en gang måtte være dyktigere enn menn for å få gjennomslag, må konservative i dag jobbe hardere, lese mer og følge bedre med for å vinne.

La meg komme med et råd: Bruk ikke så mye tid på hovedstrømsmediene – på NRK og TV2 og avisene. De sier det samme, og det de sier, er upresist og fortegnet.

Hvis du vil se at en sak har flere sider enn dem som nevnes av hovedstrømsmediene, er Document et utmerket sted å begynne. Du kan bidra ved å holde en god tone i kommentarfeltet og ved å støtte oss økonomisk. På en travel dag er 30.000 innom Document.no. Hvis 10 prosent av disse leserne støttet oss med 100 kr hver, ville våre økonomiske sorger være slukket.

Samtidig ville du gjort en god investering i din egen fremtid.

 

Støtt Document

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.