Nytt

Slik oppførte somaliske pirater seg: Raske båter, og sjokkangrep. De venzuelanske er neppe annerledes.

I følge en rapport fra Washington Post, er fartøy som seiler i nærheten av Trinidad og Tobago truet av sjørøvere første gang siden siden 1700-tallet. I kjølvannet av Venezuelas sammenbrudd, forårsaket av landets kommunistiske samfunnseksperiment, har kriminelle valgt å vekke piratvirksomhet til live, og angriper nå private lystfartøy og fiskefartøy langs kysten av Sør-Amerika.

Jeremy McDermott fra Insight Crime, en non-profit organisasjon som studerer organisert kriminalitet i regionen, fortalte Washington Post nylig at: «Det er kriminelt kaos. Hele den venezuelanske kysten er et anarki.» En studie gjort av non-profit gruppen Oceans Beyond Piracy viser at piratangrep i regionen har økt med 163 prosent mellom 2016 og 2017. Nå frykter man at piratvirksomhet og andre forbrytelser vil øke i takt med at forholdene forverres i verdens nyeste kommunistiske paradis.

«Dette minner meg om hvordan problemene startet fra kysten i Øst-Afrika» sa Roodal Moonilal, en politiker fra Trinidad og Tobago mens han snakket med Washington Post.

«Det vi ser av piratvirksomhet og smugling, er resultatet av Venezuelas politiske og økonomiske sammenbrudd.»

Mens regionen er vel kjent med smuglere som frakter narkotika fra Colombia og Venezuela til Nord-Amerika gjennom havnene i Trinidad, så er de nye piratene i ferd med å eskalere farenivået og voldsnivået til høyder som sjøfolk i regionen ikke har opplevd maken til siden Blackbeards tid – og bare så det er sagt: Det er ikke liksom-slemme Kaptein Sabeltann som er på ferde:

Ett vitne som overlevde et angrep av den nye venezuelanske piratene, har fortalt om opplevelsen til journalister, og uttalte at de ble «oversprøytet med varm olje, angrepet med macheter og kastet overbord» før båten ble stjålet. Så hva gjør Venezuelas kystvakt med problemet? Rapporter tyder på at også de har blitt en del av problemet.

En anonym venezuelansk havneansatt fortalte Washington Post at «den venezuelanske kystvakten har bordet forankrede fartøyer og krevd penger og mat», noe som har ført til at handelsfartøy og fiskefartøyer ikke har noe annet valg enn å ankre opp lenger bort fra kysten.

Link

http://dailycaller.com/2018/08/13/venezuelan-pirates-spread-fear/?utm_medium=referral&utm_source=mixi&utm_campaign=dailycaller