Nytt

Ballongen skal forestille ordfører Sadiq Khan. Aksjonistene krever at Labour-politikeren går av fordi han etter deres mening ikke gjør nok for å hindre terror og annen voldskriminalitet.

I protest mot Londons ordfører Sadiq Khan har hans motstandere heist en kjempeballong som skal forestille Khan i bikini.

Ballongen av Khan, som tilhører Labour og er Londons første muslimske ordfører, ble heist opp over plassen foran Parlamentet lørdag.

Khan reagerer på stuntet ved å si at han ikke synes han kler gult.

– Hvis folk ønsker å bruke lørdagen på å se meg i en gul bikini, så må de gjerne det. Men jeg synes ikke gult er fargen min, lyder ordførerens reaksjon.

Både Khan og politiet i London har gitt tillatelse til aksjonen.

Bak ballongen står Yanny Bruere, en mann som sier han forsvarer for ytringsfriheten og ønsker å gjøre London tryggere. Han krever at Khan må gå av som følge av flere terrorangrep og økende voldskriminalitet i den britiske hovedstaden.

Ifølge britiske medier har Bruere tidligere sendt ut en rekke antisemittiske meldinger på Twitter. Selv avviser han forbindelser til ytre høyre-grupperinger, melder BBC.

For å finansiere ballongen har Bruere samlet inn over 630.000 kroner til kampanjen «Gjør London trygg igjen» via sosiale medier.

Pengene som blir til overs, vil Bruere bruke til å arrangere en ballongturné i Storbritannia.

Ballongen ble sluppet opp nøyaktig én måned etter at en kjempeballong som fremstilte USAs president Donald Trump som en baby, svevde over Londons gater i forbindelse med demonstrasjoner mot Trumps besøk i Storbritannia.

Bruere har også sagt at ballongen av Khan er en hevn for ballongen av Trump.

– Jeg mener at det bør vises en viss respekt for den frie verdens leder og den største alliansepartneren som Storbritannia har, har Bruere uttalt.