Nytt

SV-leder Audun Lysbakken er opphisset. Han reagerer på at Frp-politikerne Per-Willy Amundsen og Sylvi Listhaug tok en selfie før utspørringen i Stortinget.

Lysbakken synes de to tidligere justisministrene Per-Willy Amundsen og Sylvi Listhaug viste for lite ydmykhet i Stortingets høringssal mandag.

At selfien ble tatt før utspørringen begynte, er tydeligvis ikke en formildende omstendighet i SV-lederens øyne.

De to eks-justisministrene forklarte seg om bakgrunnen for manglene i Norges terrorsikring som Riksrevisjonen har avdekket.

«Spesielt»

Det første Per-Willy Amundsen og Sylvi Listhaug gjorde da de ankom høringsalen på Stortinget var å ta en selfie sammen, skriver Dagbladet. Lysbakken sier til avisen at han syntes det var «spesielt»:

– Jeg synes det var spesielt, for det var mye som kom opp i høringen som viser at de hadde hatt all grunn til ydmykhet. Det er mange store spørsmål om hvordan justisdepartementet har vært styrt de siste årene. Det var tydelig at ikke memoet om økt ydmykhet hadde nådd de avgåtte statsrådene, sier SV-leder Audun Lysbakken syrlig.

Sylvi Listhaug og Per-Willy Amundsen sin partikollega Per Sandberg kommenterer på Facebook onsdag morgen:

«Selvfølgelig, man skal krype, legge seg flat og logre. En selfie, tenk det, og det FØR en høring, med sosialistene som vitner. Uhørt.»