Nytt

Feiring av et lands uavhengighet kan ta flere former, men i Indonesia vekket det oppsikt da en barnehage kledde ut barna som jihadister med pappvåpen.

Barnehagen TK Kartika ligger på et indonesisk militæranlegg i byen Probolinggo og barnehagelederen sa til pressen at temaet i paraden var profetens kamp for å styrke «troen og hengivenheten til Allah».

“We raised the theme of the struggle of the Prophet to increase faith and devotion to Allah,” said kindergarten head Hartatik, when asked to explain the controversial attire.

Barnehagebestyreren sa at de hadde valgt å bruke tidligere års «utstyr» til paraden for at foreldrene skulle kunne spare penger, men ville ikke svare på om barna også tidligere hadde blitt kledd ut som jihadister. Han beklaget det hele og sa at dette absolutt ikke hadde noe med radikalisering å gjøre.

“There is not the slightest bit of radicalism. I emphasise that purely there is no such thing as an element of intentionally showing the existence of radical activities,” he said, before offering a further apology.

Indonesia er verdens mest folkerike muslimske nasjon.

 

The Guardian  Time Magazine  Straight Times