Et amerikansk par ble drept sammen med en sveitser og en fra Nederland i et islamistisk angrep i Tadjikistan den 29. juli, mens de var på sykkeltur rundt om i verden. Nå har flere detaljer om de drepte kommet frem. De unge idealistene Jay Austin og Lauren Geoghegan, som begge var på slutten av 20-årene, avsluttet kontorjobbene sine i Washington, DC, for å starte på den store dannelsesreisen.

«Jeg er lei av å tilbringe de beste dagene mine foran et glødende rektangel, og å fargelegge de beste årene av livet mitt i grå og beige.»skrev Austin på bloggen sin før han sluttet. «Jeg har gått glipp av for mange solnedganger mens jeg hadde ryggen til. For mange tordenbyger passerte usett, og for mange milde briser gikk ubemerket hen.»

På Instagram og på en felles blogg skrev Austin om åpenheten de ønsket å legemliggjøre og de gode handlingene som blir gjengjeldt fra fremmede:

«Du leser avisene, og du blir ledet til å tro at verden er et stort, skummelt sted. Du får høre at folk ikke er til å stole på. Det er dårlige mennesker der ute. Folk er onde. Jeg kjøper det ikke.»

Og han fortsatte:

«Ondskap er en konsept vi har funnet på for å håndtere kompleksiteten til medmennesker som holder verdier og tro og perspektiver som er forskjellige fra våre egne. I det store og hele er mennesker snille. Selvinteresserte noen ganger, noen ganger kortsiktige, men snille. Sjenerøse, fantastiske og snille.»

Men Austin og Geoghegans drømmetur endte grusomt og tragisk da de kom til Tadjikistan, et land kjent for sine koblinger til islamsk terror. De syklet langs en landevei da en bil kjørte dem ned med vilje. Deretter hoppet fem menn ut av bilen og stakk paret til døde med kniver, sammen med de to andre syklistene i følget. To dager senere publiserte ISIS en video som viste de samme mennene sittende foran det svarte ISIS-flagget, og lovet å drepe alle vantro, ifølge The New York Times.

Noen anser tragedien som en advarsel om ikke bare farene ved reise, men også naive holdninger generelt. En altfor generøs tolkning av menneskets natur ligger bak mye av dagens progressive bevegelse, inkludert innvandring, samfunnsorden og støtte til sosialisme, og det koster liv. At mange mennesker er sjenerøse, fantastiske og snille, betyr nemlig ikke at alle er det. Samtidig minner jeg kommentariatet om at det hverken er «velfortjent» eller «frydefullt» at mennesker blir drept fordi de ikke bruke huet sitt. Behave.

https://www.pluralist.com/posts/1824-millennial-couple-bikes-through-isis-territory-to-prove-humans-are-kind-and-gets-killed

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.