Nytt

Sylvi Listhaug etterfølger Per Sandberg som fungerende nestleder. Noe annet ville være politisk umulig.

Det er NRK som melder at Sylvi Listhaug seiler opp som den sterkeste kandidaten, en kandidat mange vil mene det vil være umulig å komme utenom.

Da kan Sandberg-nederlaget vendes til seier for FrP.

– Listhaug er i Sør-Afrika til i morgen kveld, og kommer ikke til å kommentere foreløpig, sier politisk rådgiver Espen Teigen til NRK.

FrP skal velge ny nestleder på sentralstyremøtet 3 september. Den andre nestlederen er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Siv Jensen uttaler seg med en liten reservasjon når det gjelder Listhaugs kandidatur. Hun sier partiet har «mange sterke kandidater». Men vel ingen som kan måle seg med Sylvi Listhaug? Som Jensen sier: Ingen tvil om at hun er populær. Er det det som er problemet? Skygger hun for partilederen?

– Ja, helt åpenbart. Jeg er veldig glad for at Frp har mange sterke kandidater som kan fylle tomrommet etter Per. Det er ingen tvil om at Sylvi er en populær politiker i Fremskrittspartiet. Hun sitter i sentralstyret og vil være med å ta denne vurderingen sammen med meg, sier Jensen til Aftenposten.

FrP er for nedadgående på meningsmålingene og befinner seg i en begynnende krise. Det murres i krokene. Partiet har ikke råd til å ignorere Listhaug.

 

NRK erfarer: Sylvi Listhaug blir trolig nestleder i Frp