Nytt

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) har tilstått drapet. Han forklarer at Sunniva var et tilfeldig offer.

Det opplyste politiet på en pressekonferanse på politihuset i Stavanger torsdag ettermiddag.

– Siktede forklarte først at han tilfeldigvis kom over avdøde natt til mandag, men at han ellers ikke hadde noe med drapet å gjøre. Han har nå endret den forklaringen og har forklart at han har utført drapshandlingen og at drapet skjedde mens Sunniva var på vei hjem. Han har også forklart at Sunniva var et tilfeldig offer, sier politiinspektør Lars Ole Berge.

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død natt til mandag 30. juli, etter at hun ikke hadde kommet hjem etter et besøk hos en kamerat. Den foreløpige obduksjonsrapporten bekreftet at Ødegård ble drept.

Dagen etter at Ødegård ble funnet død ble en 17 år gammel gutt siktet for drapet.

– Siktede har forklart at det ble utøvd vold på to steder. Det ene stedet er ved en trapp i Åvegen 20, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

– Vi vet også at Sunniva har blitt flyttet til funnstedet opp mot tidspunktet da hun ble funnet. Siktede har forklart seg om drapsvåpenet, og vi mener at vi har kontroll på dette våpenet, sier Dahl.

Avhørene pågår fortsatt.

17-åringen har ikke formelt tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier politiet.