Nytt

Varhaug, foto: youtube

17-åringen som er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13) i Varhaug, nektet å forklare seg i avhør med politiet, men politiet sier saken mot ham er styrket.

– Vi mener saken mot ham er styrket på bakgrunn av beviser som har kommet fram, sier politiadvokat Herdis Traa i Sørvest politidistrikt til Jærbladet.

Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept drøye tre timer etter familien satte i gang med å lete. Da lå hun på en gangsti like ved huset hun bodde i. Politiet ønsker ikke å gå ut med om funnstedet også er åstedet, men tilføyer at de har sine teorier.

– Vi har fått stadig mer informasjon som gjør at vi har dannet oss noen teorier, men vi har ikke konkludert med noe enda, sier Traa til NTB

Foreløpig ønsker politiet ikke å si noe om verken dødsårsak eller et eventuelt drapsvåpen, men vil kartlegge vitner for å få oversikt over bevegelser i området kvelden Sunniva ble drept.

Politiet har derfor gått ut med en utlysning av et par i 20-årene som skal ha gått i nærheten av funnstedet mellom klokken 22 og 23 søndag kveld. Politiet ønsker å snakke med dem som vitner.

17-åringen som er siktet i saken, nekter for å ha begått drapet, men har erkjent at han var på stedet der hun ble funnet.

Onsdag ble det første avhøret av han etter at han ble varetektsfengslet i to uker, avbrutt. Torsdag opplyser politiet at siktede har nektet å forklare seg.

– Han har rett til å la vær å forklare seg hvis det er det han ønsker. Vi forsøker å avhøre siktede på nytt ved en annen anledning. Vi er interessert i å ta det så fort som mulig, sier Traa.