Den amerikanske økonomien vokste med 4,1 prosent i andre kvartal, opp fra 2,2 prosent i første kvartal. Det er den høyeste veksten på fire år.

Den sterke veksten betyr at Den amerikanske sentralbanken vil fortsette en langsom økning av renten for at økonomien ikke skal overopphete.

Sentralbanken har allerede økt renten to ganger i år, og har lagt inn to økninger til før utgangen av året, og tre neste år. Dette vil dra norske renter med seg.

Neste renteøkning kommer i september og renten vil da ligge på 2.0-2.25 prosent.

USA blir et lokomotiv i verdensøkonomien. Veksten i EU har svært svak. Signalene fra møtet Jucker/Trump ga ikke bare håp om bileggelse av tollkrig, men mulighetene for en frihandelsavtale. Det vil være en gamechanger for både EU og USA. Det kan også påvirke Brexit-forhandlingene.

Økonomien er Trumps sterkeste kort. Over halvparten har stor tillit til hans håndtering av økonomien, viser meningsmålinger. Skattekutt, lønnsvekst og høy sysselsetting kan løfte Republikanerne ved valget i november.

U.S. Economy Grew at 4.1% Rate in Second QuarterConsumer spending, exports and business investment power strongest growth pace in nearly four years

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂