Nytt

En 36 år gammel mann fra Irak er skadd etter å ha blitt stukket i halsen i en slåsskamp på Dikemark asylmottak. En 28 år gammel mann fra Sudan er pågrepet.

Politiet sendte mange patruljer til asylmottaket etter angrepet, som skjedde torsdag ettermiddag.

– Vi fikk melding litt før klokken 14. En mann har blitt stukket i halsen med en skarp gjenstand. Han var bevisst da han ble fraktet i ambulanse til sykehuset. Men det er for tidlig å si om han er livstruende skadd, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til VG.

Den antatte gjerningspersonen er pågrepet og kjørt til arresten. Mannen er ifølge Budstikka en 28 år gammel mann fra Sudan som kom til Norge i 2014. Den skadde skal være en 36 år gammel mann fra Irak som kom til Norge i 2015.

Politiets innsatsleder Brian Skotnes opplyser til avisa at mannen ble stukket i halsområdet, og at det var glassår i såret.

Så langt er det ikke avdekket noe motiv for voldshandlingen. Politiet avhører torsdag ettermiddag vitner – både ansatte og asylsøkere. I tillegg er krimteknikere, samt en politihund, på plass for å søke etter gjenstanden det er stukket med, skriver Budstikka.

(©NTB)