Politiet i Sandvika etter en hendelse på et tog torsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB

En gutt ble stukket med en såkalt skarp gjenstand på et tog ved Sandvika stasjon, vest for Oslo. To personer er anholdt som mistenkte i saken.

Nok en gang rykker politiet og ut til en voldshendelse med såkalt skarp gjenstand, hvilket i praksis innebærer kniv. Denne gangen er åstedet Sandvika i Bærum, rett vest for Oslo.

Oslo politidistrikt meldte om saken torsdag kveld, og rykket ut med store ressurser.

– En gutt ble stukket med en skarp gjenstand og løp av toget i Sandvika. Han ble funnet i andre etasje i Sandvika Storsenter. Åstedet er nå sperret av, og gutten er sendt til Bærum sykehus for behandling. Han har skader i armene, men er ikke alvorlig skadd, sier innsatsleder Arve Røtterud hos politiet til NTB.

Gutten ble angrepet av en gjeng på seks til åtte personer, og minst en av dem var utstyrt med stikkvåpen.

Politiet vet ikke hva som er bakgrunnen for hendelsen, men opplyste at de hadde kontroll på seks personer. Politiet har så langt registrert tre fornærmede i saken, en av dem altså utsatt for antatte knivstikk.

– Vi har kontroll på to mistenkte. De er mindreårige, det vil si under 18 år, sier vaktleder Andreas Jansen ved krimvakta til Budstikka.

– Nå jobber vi med å avklare hvilken tilknytning de har til hendelsen. Vi har avhørt vitner i Sandvika og har video fra både Sandvika og toget, fortsetter han.

Politiet opplyser at det antas å ha vært en relasjon mellom partene, og at det således ikke var noen fare for andre.

Noen vil mene at dette er et politisk instruert forsøk på bagatellisering fra politiets side, og at en gjeng som utfører knivangrep i offentlighet alltid vil utgjøre en fare også for tilfeldige forbipasserende.

Det gis heller ikke denne gangen nærmere informasjon om de involverte.

Les også: 

Ny knivstikking i Oslo sentrum: En mann skadd, en annen pågrepet

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.