Gad Saad er en mann å merke seg. Født i 1964 av jødiske foreldre, flyktet han og familien i 1975 til Quebec i Canada for å unnslippe den libanesiske borgerkrigen og antisemitter. Saad er i dag professor i markedsføring ved Concordia University, og har også hatt professorstillinger ved toppuniversiteter som Cornell, Dartmouth og UCLA.

Saad har egen YouTube-kanal som han kaller The Saad Truth, der han gir uttrykk for sine meninger om politisk korrekthet, multikulti, postmodernisme, islam, safe spaces, trigger warnings – kort sagt mye av det som er kritikkverdig i vår tid. Blant gjestene han har intervjuet finner vi Douglas Murray, Jordan Peterson, Robert Spencer, Tommy Robinson, Mohammad Tawhidi, Sam Harris og Christina Hoff Sommers.

I denne åtte minutter lange monologen tar han et glitrende oppgjør med det emosjonelle hysteriet som har funnet sted i forbindelse med adskillelse av barn ved den amerikansk-maxikanske grensen.