Dansk politi er i ferd med å rulle opp en voldtektsgjeng som i forskjellige konstellasjoner har forgrepet seg på fire unge jenter.

Politiet har siktet i alt seks gutter for fire voldtekter på Nord-Sjælland. Tre av dem ble fengslet torsdag – de skal ha gruppevoldtatt en 14-årig jente tre ganger.

De tre guttene i alderen 15-16 år ble «varetægtsfængslet i surrogat» (betyr normalt at de holdes i en ungdomsinstitusjon) ved retten i Helsingør.

Gruppevoldtektene skal ha skjedd ved tre forskjellige anledninger i oktober og november i fjor.

– Det er naturligvis en meget alvorlig sak, sier Søren Bjørnestad, vaktsjef ved Nordsjællands Politi, til Ekstra Bladet.

De tre nekter seg skyldige.

Nordsjællands Politi etterforsker for øyeblikket i alt fire voldtektssaker med fire forskjellige piker i alderen 13 til 15 år som skal ha blitt voldtatt i Kokkedal og Nivå, skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Der er en sammenhæng mellem de fire forhold. Nogle af gerningsmændene går igen i sagerne, sier Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

I alt er seks gutter i alderen 15 til 17 år fengslet, tre av dem for to uker siden. De ble siktet for å ha tvunget en 14-årig pike inn i et rom hvor en av guttene har voldtatt henne, mens de to andre har filmet og holdt vakt.

Frederiksborg Amts Avis har bedt Fredensborg Kommune om å svare på hvordan kommunen håndterer en så omfattende sak om voldtekt av mindreårige jenter, men kommunen har ikke villet svare, skriver avisen.