Ingvild Yrke, leder i Norges kristelige Studentforbund.

Leder i Norges kristelige Studentforbund Ingvild Yrke foreslår å «gi bort» noen av de kristne helligdagene til muslimene, kvinnebevegelsen og miljøbevegelsen.

Leder av Oslo Fremskrittsparti Mazyar Keshvari kommenterer utspillet slik:

– Den norske kirke er en branntomt. Det er bare å kondolere og starte å feie opp restene.

Yrke følger opp utspill fra prestene Einar Gelius og Per Anders Nordengen om at det er for mange kristne høytidsdager. I et intervju med Klassekampen foreslår studentlederen å bytte ut de såkalte andredagene (2. juledag, 2. påskedag og 2. pinsedag).

– Den internasjonale kvinnedagen 8. mars, verdens miljødag og id al-fitr eller id al-adha er gode alternative offentlige høytidsdager, sier Yrke.

«Den kristne majoritetsbefolkningen» bør gi disse helligdagene til kvinnebevegelsen og «den muslimske minoriteten», sier Yrke.

Hun viser blant annet til at andredagene er en etterlevning fra den tida da mange trengte en ekstra dag på å komme seg til kirken. Hun mener det hun foreslår er «en nestekjærlig handling»:

– Vi kristne er kalt for å kjempe de svakes sak. Vi som er majoritet, må gi dem den dagen, hvis de noen gang skal få den.

Klassekampen spør om Norge lenger er et kristent land når vi får en nasjonal muslimsk helligdag. Ingvild Yrke svarer:

– Er vi et kristent land? Vi er et mangfoldig land. Vi har fortsatt innrettet samfunnet ut fra den kristne kalenderen. Som majoritet er jeg takknemlig for å leve i et samfunn der søndag er helligdag. Hvis vi skal ta kristenarven på alvor med nestekjærligheten, er det kanskje gjennom å løfte fram de minste og gi andre de samme privilegiene at vi tar vare på den kristne arven.

Leder av Oslo Fremskrittsparti og vara for Siv Jensen på Stortinget, Mazyar Keshvari, er sjokkert:

– Man kan med rette spørre om såkalte prester og kristne, som bevisst og aktivt jobber for å fjerne kristendommen og dens relevans for å innføre islamsk innflytelse og dominans, virkelig er kristne og tjener herren eller helt andre krefter, sier han til Klassekampen.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!