Lund sentralstasjon. Foto: Anton Holmquist & Pauline GyllengamSoastaCreative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic

Tolltjenestemenn reagerte under en rutinekontroll av et tog som skulle fra Malmö til Stockholm natt til fredag. En mann i 30-årene oppførte seg merkelig. De reagerte på hans øyne og oppførsel, og ble enda mer mistenksomme da de undersøkte bagasjen hans, der lå tegninger over Åhlens varehus i Uppsala og sitat fra Koranen.

Tolltjenestemennene slo alarm og tilkalte politiet til Lund, der toget ble holdt igjen i tyve minutter.

Expressen skriver at tollen gjorde rutinekontroll. Men når var det vanlig at tollen gjorde kontroll på et innenrikstog ? Et tog som kom fra Malmø? Det er mulig svenskene er blitt mer på vakt.

Det heter at mannen er «svensk statsborger», men det høres ikke ut som han har svensk bakgrunn. Det heter at han har «beveget seg i Malmø-regionen». Hva betyr det? Opplysningene er  vage.

Mannen som under en tid rört sig i Malmö-regionen misstänks på sannolika skäl för förberedelse till terrorbrott.

Han förhördes under fredagen, och polisen räknar med att samtalen kommer att fortgå under hela helgen.

På vilket sätt mannen planerat att genomföra sitt terrordåd har polisen för närvarande inte preciserat.

Politiet vil ikke si noe, ut over at han forhøres gjennom helgen.

Det er bare noen få dager siden politiet pågrep tre personer som de også har skjellig grunn til å mistenke for forberedelser til terror.

Den 3 maj blev tre personer häktade misstänkta för förberedelse för terrorbrott i Solna tingsrätt. Två av männen är häktade på sannolika skäl och en är skäligen misstänkt.

Männen greps i Stockholmsförorten Akalla och i Strömsund i norra Jämtland den 30 april. Minst en av de gripna ska ha haft kontakt med terroristmisstänkte Rakhmat Akilov.

Politiet vet ikke om det er noen forbindelse mellom mannen fra toget og de tre.

 

Tullen larmade om mannen: ”Märkligt”

 

 

<a href=»https://www.documentforlag.no/produkt/den-islamske-fascismen/»>Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.</a>

<a href=»https://www.documentforlag.no/produkt/den-islamske-fascismen/»><img class=»alignnone size-full wp-image-239679″ src=» https://www.document.no/wp-content/uploads/2018/04/abdel-samad-hamed-salgsannonse-med-linje1.jpg

» alt=»» width=»610″ height=»360″ /></a>