Irakske regjeringsstyrker har omtalt Tarmiyah som «den sikre byen» etter operasjonen Al Sail Al-Jarif. Foto: Iraqi Spring Media Center / Facebook.

 

Minst 30 irakere ble drept i krigshandlinger i Irak den første dagen i mai. 21 mistet livet da angripere fra den såkalte islamske stat (IS) skjøt vilt rundt seg i landsbyen Tarmiyah, vel to mil nord for Bagdad.

Ifølge New York Times var angriperne fra IS utkledd som irakske soldater. Sent tirsdag kveld snek de seg inn i landsbyen og åpnet ild mot huset til den lokale advokaten Rahim Marzouk. Som de fleste andre i denne sunni-landsbyen, var han kjent som en skarp motstander av «Da’esh», som er det arabiske navnet på IS.

When Mr. Marzouk answered the door, the gunmen opened fire, killing him, his wife, his teenage son and his 5-year-old daughter, said a neighbor, Khaled al-Salah, who rushed to the street when he heard the gunfire just a few feet from his home.

Innen irakiske sikkerhetsstyrker nådde frem var 18 menn, to kvinner og en fem år gammel jente skutt og drept. Et titalls andre ble såret i angrepet. De betalte en høy pris for sin motstand mot IS. Sikkerhetsstyrkene satte i gang et større søk etter terroristene, men klarte ikke å finne noen av dem.

Legger en til de andre – rapporterte – krigs- og terrorhandlingene som skjedde denne tirsdagen, kommer dødstallet oppimot 50. Dette tyder ille for mai måned. Ifølge FNs Irak-kontor (UNAMI) viser den dystre statistikken for april 64 drepte og 121 sårede. Tallene inkluderer ikke drepte og sårede soldater og/eller politi.

Også torsdag har det vært flere kamphandlinger forskjellige steder i Irak. Flere blir det, for den 12. mai arrangeres det valg på ny nasjonalforsamling…

 

7 policemen killed, injured in deadly bomb attack at Iraqi train station
One Policeman Killed, Two Injured in Roadside Bomb Blast in Iraq
Militant Gunmen Kill Civilians North of Baghdad
Iraks kristne: 80% er «forsvundet»
Bomb Blast Kills One in Northwest Kirkuk
Iraqi troops kill Islamic State militants in shelling, east of Tikrit
UN Casualties Figures for Iraq for the Month of April 2018
U.S. forces, Peshmerga trapped by Islamic State members in Salahuddin

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.