Frode Berg sitter fengslet i Moskva, anklaget for spionasje. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember.

Frode Berg innrømmer at han var i Russland for den norske E-tjenesten, opplyser den spionsiktede nordmannens forsvarere til Dagbladet.

62-åringen har fortalt til sine advokater at han flere ganger reiste på oppdrag til landet på vegne av den norske etterretningstjenesten, skriver avisa.

– Frode Berg har tvilt lenge på hvordan han skulle håndtere situasjonen, blant annet fordi han har følt lojalitet til norske myndigheter, og håpet at de ville stille opp for ham. Berg ønsker nå at hans versjon av saken blir kjent, sier hans norske advokat Brynjulf Risnes til Dagbladet.

Den pensjonerte grenseinspektøren har sittet varetektsfengslet i Moskva siden 5. desember i fjor. Da ble han pågrepet av det russiske føderale sikkerhetspolitiet (FSB). Berg hadde med seg 3.000 euro, tilsvarende 28.800 kroner.

– Med den informasjonen som har framkommet, er vår klient Frode Berg sikker på at mannen han møtte i Oslo i fjor høst, og som ba ham reise til Moskva å gjøre det som førte til arrestasjonen og spion-siktelsen, jobbet for den norske Etterretningstjenesten, sier hans russiske forsvarer Ilja Novikov til Dagbladet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.