Nytt

Abid Raja mener Grande-saken er en belastning for partiet og ber Venstre-lederen redegjøre og «kvittere ut» saken.

– Jeg ber Trine være så snill å benytte seg av tillatelsen gutten har gitt til å snakke ut. Hun må fortelle hva som skjedde og ikke skjedde fra A til Å, og dermed bli ferdig med saken, sier Abid Q. Raja til NRK.

Venstre som parti må komme seg videre, og trenger å få lagt denne saken bak seg så fort som mulig, sier Venstres parlamentariske nestleder og Stortingets visepresident.

VG siterte fredag flere kilder på at Trine Skei Grande dagen før landsmøtet begynte bønnfalt sitt eget landsstyre om å ikke snakke om sex-saken under landsmøtet.

– Jeg er veldig skuffet over at landsmøtet har druknet i denne saken. Det gjør meg både trist, oppgitt og skuffet på vegne av Venstre. Partiet er i regjering, vi skal skinne og skryte av alt vi får til, og av alle planene vi har, og så forsvinner alt det i en helt meningsløs sak fra ti år tilbake, sier Raja.

NRK har ved flere anledninger denne uken forsøkt å få en rekke Venstre-politikere til å komme med sitt syn på saken og Grandes håndtering av den. Raja har i likhet med de aller fleste nektet å gi kommentarer verken åpent eller anonymt. Inntil nå.

– Jeg tror åpenhet akkurat nå kan være saliggjørende, sier Raja.

NRK har snakket med flere andre landsmøtedelegater som er enige med Raja i at saken må avsluttes så raskt som mulig, og at det trolig kun kan skje dersom Grande opphever policyen hun nå har om å ikke kommentere saken i det hele tatt. Ingen av de vil imidlertid stå frem med navn og kritisere Venstre-lederen og kulturministeren.

Grande har ikke villet kommentere saken i det hele tatt den siste uken, med henvisning til en avtale hun og mannen hadde inngått om å ikke snakke om saken. Torsdag meldte VG at mannen «fristiller» Grande til å se bort fra denne avtalen og fortelle åpent hva hun mener skjedde.