Nytt

Sarah Huckabee Sanders. Foto: Carlos Barria / Reuters / Scanpix

Donald Trump avlyser reisen til det latinamerikanske toppmøtet for  å kunne konsentrere seg om Syria, opplyste pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders tirsdag.

“President Trump will not attend the 8th Summit of the Americas in Lima, Peru or travel to Bogota, Colombia as originally scheduled. At the President’s request, the Vice President will travel in his stead,” Sanders said, adding “the President will remain in the United States to oversee the American response to Syria and to monitor developments around the world.”

Trump har signalisert at gassangrepet kommer til å få et svar. Etter et tilsvarende angrep 4 april i fjor med saringass, svarte Trump med 59 krysserraketter. Men etter noen dager var Shayrat-basen operativ igjen og lørdag brukte Assad gass igjen.

Mye tyder på at USAs svar denne gang vil bli mer omfattende.

“We’re making a decision as to what we do with respect to the horrible attack that was made near Damascus.  And it will be met, and it will be met forcefully,” he said Monday evening. “We can’t let atrocities like we all witnessed — and you can see that and it’s horrible — we can’t let that happen. In our world, we can’t let that happen, especially when we’re able to — because of the power of the United States, because of the power of our country — we’re able to stop it.”

Trump To Skip South America Junket To Oversee Syria Response