Nytt

Flensburg Nordermarkt, foto: Benreis / Wikimedia Commons.

 

Politiet i Flensburg – en by med ca. 90.000 innbyggere i den tyske delstaten Schleswig-Holstein like ved grensen til Danmark – har erklært deler av sentrum som «farlig område» etter en rekke tilfeller av legemsbeskadigelser og ran siden årsskiftet, skriver Die Welt.

Ifølge den tyske avisen er det særlig det økende antallet voldelige sammenstøt mellom ungdomsgjenger av forskjellige nasjonaliteter som har avstedkommet politiets erklæring. Denne tjener til å legitimere tiltak som har til formål å hanskes med situasjonen, meddeler politiet, blant annet adgangen til å kontrollere alle som befinner seg der uten noen forutgående mistanke.

De intensiverte politikontrollene er ment til å skape større trygghet under en forestående årlig folkefest i byen som innbefatter utendørsmarked og forlystelser.

 

Bestill «Europas underlige død» av Douglas Murray bok fra Document Forlag her!