Daværende advokat Amir Mirmotahari i retten – som forsvarer. Mirmotahari ble mandag løslatt fra varetekt etter 20 måneder i fengsel, siktet for en rekke forhold.

Den tidligere advokaten Amir Mirmotahari (40) er løslatt etter å ha sittet 20 måneder i varetekt.

Mirmotahari ble pågrepet 16. juni 2016, dagen etter at VG avslørte at han ba en torpedo om å kidnappe et voldtektsoffer. Han har sittet varetektsfengslet siden.

Politiets etterforskning har ført til siktelse for drapsforbund, forbund om kidnapping, drapstrusler, narkotikakriminalitet, grov korrupsjon og flere økonomiske forhold.

Politiet mener det ikke lenger er noen stor fare for at bevis skal gå tapt dersom Mirmotahari nå løslates etter halvannet år med brev- og besøksforbud.

Den tidligere advokaten ble mandag løslatt fra Ila fengsel, blant annet under vilkår om at han ikke kan kontakte eller besøke flere personer.

– Han er løslatt mot meldeplikt og andre fengslingssurrogater. Han har akseptert disse vilkårene og er derfor løslatt. Politiet har et kontrollregime rundt ham, uten at jeg ønsker å gå nærmere inn på hva som ligger i dette, sier politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt til avisen.

Politiet har siktet flere andre personer i sakskomplekset: En fengselsbetjent og en tolk er siktet for grov korrupsjon, og en av Mirmotaharis mest betrodde medarbeidere i advokatfirmaet er siktet for hvitvasking, skriver VG.

I tillegg er en straffedømt rumensk voldtektsmann siktet for kidnappingsforbund og motarbeiding av rettsvesenet.